Soaking – välsignelse från Gud eller ockult nyandlighet?

Många kanske läste rubriken en extra gång och undrade om jag stavat fel. Kanske det skulle stå ”snorkling”? Nej, du läste rätt. I den här posten ska jag bara beröra lite grann av fenomenet som kallas soaking. Jag började skriva en artikel om soaking i somras, men det är ett stort ämne som är svårt att skriva om. För att få en helhetlig bild av soaking borde man skriva en serie artiklar om ökenfäder, kontemplativ bön och soaking, för det finns vissa förbindelser som är värt att få med sig. I denna korta artikel berör jag ytterst lite av det nya fenomenet kallat ”soaking”.

 

Definitionen av ordet soaking är enligt Cambridge Advanced Learner’s Dictionary:

 • Soak (MAKE WET)  To make very wet, or (of liquid) to be absorbed in large amounts. To leave something in liquid, especially in order to clean it, soften it, or change its flavour.
 • Soak – When something is put into a liquid for a long period of time
 • Soaked – Extremely wet:
 • Soaking – Completely wet.

 

Dictionary.com beskriver soaking bl.a så här:

 • To be immersed until thoroughly saturated. – (Att sänkas ned tills man/det är fullständigt genomdränkt)
 •  To penetrate or permeate; seep –  (tränga igenom, sprida sig; genomsyra
 •  Slang To drink to excess. (Att dricka med överdrift; övermått, omåttlighet)

Låt oss nu vända tillbaka till soaking som en nyandlig term och se på hur det används och till vilket syfte. John och Carol Arnott från Toronto Airport Christian Fellowship är stora förespråkare för denna typen av kontemplativ bön, eller kanske man ska säga meditation. Man har även utvecklat ett soakingkit som kan köpas som en hjälp för att slappna av eller komma in i en slags trans. Toronto Airport Christian Fellowship gör reklam för soakingkit här.

Nyligen arrangerades en soakingkonferens i Oslo, ”Catch the fire”, kallade man den, men personligen är jag skeptisk till vad för slags eld man här talar om. Jag tycker det är legitimt att ifrågasätta detta utifrån det jag sett och läst om soaking. låt mig återge ett kort avsnitt från DagenMagazinets reportage från konferensen:

”Ganska fort inträffar inslag av rop, skrik och ett tjutande från publiken, och man hör en del högljutt hysteriskt skrattande medan musiken blir lugnare och får en alltmer suggererande, enformig karaktär. En del skakar våldsamt, andra skriker spasmiskt/krampaktigt. I en och en halv till två timmar pågår den långa sångsekvensen innan talaren kommer fram. ”Soaking” kallas fenomenet där det viktigaste är att uppnå ett tillstånd där Gud och Jesus tillbeds – med höga rop eller i stillhet, på eller under en filt. Vid slutet av seansen ligger också många av åhörarna raklånga på golvet framför plattformen eller i mittgången och soakar – ber eller tillber på ren svenska. Här använder man bara extra lång tid på att ”soaka” än man gör i andra kristna sammanhang, och hämningar är en oting.” […] ”  – Detta är Guds ögonblick för oss, sa Fagervik.

(Håkon Fagervik var en av initiativtagarna till konferensen. Min anm. 
Svensk översättning: Andy) 

Låter detta som bön/samvaro med Fadern enligt det vi läser om i Skriften? Kan man säga att dessa manifestationer beskrivet här ovan kan jämföras med vår Gud och vår Faders natur? Jag anser inte det!  Jesus sa: ”…när du ber, gå in i din kammare och stäng din dörr och be till din Fader i det fördolda. Då skall din Fader, som ser i det fördolda, belöna dig.” (Matt 6:6)

Psalm 23 säger detta: ”HERREN är min herde, mig skall intet fattas. Han låter mig vila på gröna ängar, han för mig till vatten där jag finner ro. Han vederkvicker min själ, han leder mig på rätta vägar för sitt namns skull.”

Ganska stora kontraster til soakingens olika manifestationer som inte verkar vara speciellt rogivande. Att man tillbringar tid för att söka Gud, vara tillsammans med Fadern, med Jesu och den Helige Ande är inget onormalt. Det borde vi göra så ofta vi kan. Jag tror att gemenskap med Fadern leder till en större kärlek till både Han och människor runt oss. Däremot har jag mycket svårt för att se hur höga rop, spasmiska ryckningar, okontrollerade kroppsrörelser, hysteriskt skratt etc, skulle vara frukter av gemenskap med vår Fader. 

På sikt kommer det fler artiklar om soaking, kontemplativ bön och ”kristen meditation”. Detta var bara en kort intro till soakingens intåg i kristenheten. Personligen tror jag detta är fel väg att gå, även om jag tror att majoriteten av dem som söker till detta har en uppriktig längtan efter mer av Gud. Är soaking en del av det den sunda bibliska läran eller är det nyandlighet med inspiration från religioner från fjärran östern? Vi ska se mer på de olika frågeställningar som finns runt detta, och det finns otroligt mycket att skriva om dessa företeelser.

Anser du som läser att soaking är något Gud välsignar eller inte? Argumentera varför du menar som du gör!

”Ty Gud är inte oordningens Gud utan fridens.” (1 Kor 14:33)

Annonser

46 kommentarer på “Soaking – välsignelse från Gud eller ockult nyandlighet?

 1. Det Andy beskriver här ovan kunde ju vara ett mötesreferat från mötena i Lakeland med Todd Bentley. Det handlade ju verkligen om någon som vid första anblicken såg ut som en intensiv längtan och hunger efter Gud, men som likväl blev osunt och till sist spårade ur fullständigt.

  När fokus kommer på att göra häftiga andliga upplevelser istället för att få både sitt liv och sin tro genomsyrad av den sanning som aldrig har sin förankring i något annat än Guds ord, så blir det fel. Bentley predikade halvsanningar och delvis direkta villoläror, men många svalde allt därför att atmosfären var ju så ”laddad”.

  Och detta med Soaking verkar av detta You Tube klipp vara förankrat bland Lutheraner i Norge, via Amerika:

  Berndt Isaksson
  http://berndtisaksson.dinstudio.se/

 2. Jag tror det är viktigt att inte generalisera. Att stilla sig till avslappnande kristen musik är ju inget fel i sig. Men jag har blivit mer och mer skeptisk till Morningstar, Toronto, Lakeland osv då jag tycker att man verkar eftersträva en slags suggestiv stämning (medvetet el ej?) som kan bli en ersättning för den helige ande. Många verkar bli en slags mötesknarkare.. Ibland ser det ut som rena kundalini-yogan..

  Samtidigt tror jag att höga rop, skrik, skakningar kan vara manifestationer av befrielse från demoner och en frukt av att Andens eld faller. I John Wesley’s och Finney’s möten skrek människor i förtvivlan när de fick syndanöd, att människor föll ner på marken och skakade förekom också. Vi kan inte bli räddda för manifestationer men det är farligt när det är häftiga upplevelser som folk är ute efter.

 3. Skjønner ikke hva det der har med meditasjon og kontemplation å gjøre. Meditasjon er å lese Guds ord og grunne på det, mens kontemplation er å være stille infor Gud.

  Hva er galt med det?

  At Vineyard skriker og alt det der er da ikke noe nytt. Man prater om at det å be de hellige om deres bønner er okkult. Det har jeg aldri merket noe til. Men at det å leke med åndeverden slik som Vineyard og galenskapen gjør, det er virkelig en villfarelse og lek mot demoner.
  Det har ingenting med meditasjon og kontemplastion slik jeg kjenner det. Å få kjenne Guds hjerte er å bli fattig i seg selv, slik at Han kan bli alt.

 4. Om målet er å få kontakt med åndelverden så er sikkert soaking en måte å gjøre det på.
  Her er det også noen måter å få kontakt med åndeverden.

  Men skal man ha kontakt med Gud og Hans rike så må alt skje gjennom Jesus. La Jesus være Konge. Det finns ikke noe mer normalt enn Jesus. Første gangen jeg ”så” Jesus så var jeg helt nyfrelst og okunnig. Og i min begeistring så tenkte jeg at Jesus var enda mer menneske enn mennesket selv. Jeg hadde forestilt meg at han liknet mer en Hindu gud.
  Gud setter alt på plass. Han ønsker også at vi skal bli lik Jesus, et sunt menneske, et normalt menneske.
  Det her er okkult. http://www.youtube.com/watch?v=jTWgGfoJqOE&feature=related

 5. J.R:
  Absolut! Lugn og avslappnande musik som upphöjer Jesus har jag absolut inget emot! Detta med höga rop, skrik etc i förbindelse med att någon blir löst från Satans makt har jag förståelse för, men här handlar det ju helt enkelt om att soaking ska föra människor närmare Gud, att man ”genomdränks” av Guds kärlek. Då jag tidigare i sommar såg en video på Toronto Airport Christian Fellowship´s hensida, fanns det 2 videos med instruktioner om hur soaking skulle föregå. Det var m.a.o instruktionsvideos.

  Där sa Tom Arnott rätt ut att manifestationer som beskrivet ovan kunde förekomma, och att man då skulle gå fram till personen som gjorde detta och lugna ned han/hon. Vad är det som gör att dessa manifestationer sker? Vad möter de i andevärlden? Det ska jag försöka se mer på i framtidiga artiklar i ämnet.

  Bless!

  Rudie:
  Jeg skjønner at du reagerer på sammenblandningen, men la meg forklare det helt kort. Jeg har sett at soaking sammenlignes og kalles for en form av kontemplativ bønn og meditasjon. Som jeg skrev i posten anser jeg IKKE at det er feil å være stille med Fadern, meditere på Ordet. Det som er feil er når man importerer andre religioners/sekters metoder for å meditere og søke ”Gud”/kraft/manifestationer på. La meg få utdype det i senere poster. Dette var bare en meget kort introduksjon.

  Jeg tror liksom deg at mye av det vi ser a´la soaking o.l er en ”lek” med demoner/onde ånder, og derfor mener jeg at det må advares mot dette. Jeg skal prøve å gå igjennom dette litt mer systematisk og vise til hvor jeg tror det har sitt opphav fra. Jeg håper å få tak i noen vittnesbyrd fra mennesker som har erfaringer med den okkulte opprinnelsen til soaking og det vi så i bl.a Lakeland. Skal jobbe litt med saken.

  Bless!

 6. När jag läser vad du skriver om detta så känner jag en väldig oro.

  Jag kommer och tänka på ett möte där en man ställer sig upp och skriker till Gud och verkligen hänger sig (behöver inte vara fel) men så ställer sig en annan man och säger lungt och sansat – ”Gud är inte döv”

  Jag har samtalat med min pastor om detta, han har varit i Chicago många gånger och varit med i de svarta kyrkorna. Där är det väldigt mycket skrik,dans, skakningar – men är Helige Ande starkare där än i Sverige… Det behöver den inte vara, kan vi inte veta!

  En grej som jag tänker – om jag tar med en okristen kompis till ett möte och där alla gapar och skriker och typ skakar – kan jag med ärligt hjärta säga… Så här gör man om man är kristen, efter ett tag kommer du stå där nere och skrika!

  Man har sett på youtube alla klipp och senast såg jag från nån församling från Charlotte i Usa på något bibelcollege – där unga barn skrek och spelade trummor. Det kan ju se hur galet ut som helst, men om det är Helige Ande då vet man ju inte vad som händer…

  Tror det är viktigt och inte förlora sig själv i sin hänförelse till Gud…

  När jag var ungdomsledare förra året så kommer jag ihåg att under andakt på konfirmationsläsningen så höll jag min hand på mitt bröst när jag sjöng lovsång. Direkt så började konfirmanderna börja viska och skratta…

  Men jag vill stå på mig och vara radikal och fortsätta hänge mig för Gud på mitt sätt – men jag har också lärt mig att förklara för kompisar att säga varför jag gör som jag gör.

  Andy – fortsätt skriv om detta – Behöver verkligen tas fram i ljuset… För det är viktigt att hitta den sunda balansen och inte känna människofruktan… Men stora frågan – vem är man hängivenför, varför lyfter man sin hand – till Gud eller gör man det för att visa att man är en duktig kristen!

  Guds frid // Christian

 7. Ett förtydligande, jag har skrivit ett par inlägg på Aletheia under mitt namn Christian. Den som skriver med detta namn här är dock inte samma person. Blev lite förvänad när mitt namn/nick stod som förf. till inlägget ovan.

 8. Hej!

  Jag tycker inte man ska ockult förklara soaking. Som jag ser på soaking handlar det helt enkelt om att stilla sig inför den Gud man bekänner sig till.

  Har själv inte soakad på en lång tid, men under mitt första år som frälst så soakade jag 1-3 gångar i veckan, med mycket positiva konsekvenser. Har själv aldrig upplevd något speciellt andligt under soaking, även om mina soaking vänner hade lite olika former av manifestationer, men inget speciellt merkvärdiga såsom man exempel kunde skåda under Lakeland väckelsen.

  De positiva konsekvenser av soaking som jag själv har upplevd är 1. Enklare att ljusna in Guds röst i vardagen 2. Enklare att hålla ett fokus på Kristus 3. Salighet 4. Frid 5. Den profetiska gåvan utvecklas (anser inte jag själv har denna gåvan, men exempel tilltal och bilder kommer mer frekvent).

  För mig är det ingen skillnad på soaking och kristen meditation. Lärde mig exempel enkla meditations övningar av Hans Johansson, var man ställde sig på knä och sa ”Kom Heliga Ande, rens mig”, jag har upplevd detta lika positivt som att stilla sig inför Gud genom soaking.

  När jag själv upplever Anden, så för jag nästan alltid spasmiska ryckningar, okontrollerade kroppsrörelser- inte på samma sätt som vi kunde skåda i Toronto eller Lakeland, jag har alldrig tappat medvetandet, och har alltid kunde bestämma själv när exempel de spasmiska ryckningarna ska sluta (detta genom att släppa fokuset på Kristus).
  För mig spelar det ingen roll om jag är hos Larenzi i Lund, pingst i Nässjö eller Klara i Stockholm- jag för nästan alltid smasmiska ryckningar när Gud är nära, upplevelsen i sig själv kan jag inte kontrollera, däremot så slutar dessa ryckningar när jag tar bort mitt fokus på Gud, håller jag kvar fokuset så försätter också rykningarna.

  När det är sagt, så vänder jag mig emot den form av soaking som finns hos Arken, Pensacola väckelsen, Lakeland, och div. andra ställen. Dessa ger inte god frukt, och för mig ser det ut som en blandning av kött och ande- manifestationerna blir viktigare än bönen i sig själv, samtidig som manifestationerna i mina ögon inte kan komma från Gud- då dessa inte är en samverkan mellan Gud och människa, utan anden i fråga för total makt över personen ifråga. Jag känner bara till en som önskar total makt över oss.

  Så man ska vara försiktig och prova anderna, varje Ande som bekänner Jesu som Herre är ifrån Gud.

 9. Hei Andy!
  Kjempegreier at du setter fokus på dette. Jeg hadde egentlig tenkt å skrive om dette selv, men nå har du jo gjort det 😉

  I utgangspunktet var dette noe jeg var positivt innstilt til, men det var tydelig at jeg ikke hadde sett meg godt nok inn i emnet. Reportasjen i DagenMagazinet skildrer jo noe som ikke har noe med kristen kontemplasjon og meditasjon å gjøre. Det er rett og slett en nye bølge med okkultinspirert åndelighet…

 10. Forresten har redaktør Hove en interessant leder i dagens DagenMagazinet der han blant annet skriver:

  ”Mennesker som legger seg på gulvet og rister i spasmer på kristne møter, bør vite at det er menneskepåfunn,”

 11. Frågan är varför man håller på med soaking är det för din egen skull eller är det för Jesus skull? När en pånyttfödd kristen blir andedöpt får han kraft att gå ut och vittna till jordens yttersta gräns, ej en önskan att återuppleva gång på gång. Vi får andedopet för att vi ska få kraft att leva ett sant kristet liv för Jesus våra medmänniskor, inte oss själva. Herren själv säger jag vill se barmhärtighet inte offer, att ta sig an änkan, den faderlöse den fattige i hans nöd. På ett annat ställe står att det offer Herren vill ha är ett förkrossat hjärta. Ett hjärta som vet att endast Herren kan rädda honom, som vill ha förlåtelse för sina synder och det endast av nåd. För vi alla misslyckas varje dag att leva upp till Guds bud, då får vi gå till Herren knäböja i bön med ett förkrossat hjärta, då skall han förlåta oss och då får vi frid- verklig frid!

  16 Så säger HERREN: ”Ställ er vid vägarna och spana,
  fråga efter de urgamla stigarna. Fråga efter den goda vägen
  och vandra på den, så skall ni finna ro för era själar.”

 12. Christian:
  Gud är inte döv, det är helt sant! Givetvis kan man ge uttryck för glädje och entusiasm genom höga rop, dans och jubel. Det handlar inte om att begränsa en människas frihet på det området. Jag tror de manifestationer jag har sett i förbindelse med soaking och liknande inte kan jämföras med spontan glädje. Här tror jag personligen att det kan vara andra andar än den Helige Ande inne i bilden, något jag kommer att återkomma till i de kommande artiklarna om soaking.

  Var välsignad broder!

  Christian M:
  Det är inte säkert att Christian här ovan läser på Aletheia, men det är bra att du preciserar skillnaden mellan er. Använder du Christian M från och med nu? Jag ser skillnad på er, men den vanliga läsaren gör ju inte det.

  Bless!

  Berndt:
  Jag tror det är viktigt med information om soaking, information som kan granskas av läsaren så att de själva kan ta ställning för eller emot. Har du info du menar jag bör ta del av kan du maila mig. Jag har en del att jobba med men är tacksam för tips!

  Bless!

  Michael:
  Varför soakar du egentligen? Om du med det menar att du tillbringar tid med Herren har jag inge problem med det, men varför kalla det soaking? Att vara i Herrens närvaro, umgås med Honom och den Helige Ande är inget onormalt. Däremot ställer jag mig mycket undrande till det du beskriver som spasmiska ryckningar och okontrollerade kroppsrörelser. Jag tror inte detta är den Helige Ande som får människro att uppföra sig så. Säger inte att det automatiskt skulle vara demoner, men det kan vara det i en del fall. Ofta är det nog personen ifråga som gör dessa rörelser själv.

  Varför ska man ”lära sig meditationsövningar” för att vara tillsammans med Herren? Det förstår jag inte alls! Det strider helt mot det jag ser på som att ”tillbringa tid med Gud” på. Hjärta till hjärta! Inga tekniker eller soakingkit!

  Återkommer Michael. Vi kommer säkert utväxla en del tankar under de olika artiklarna.

  Bless!

  Patriarken:
  Dette kan man ikke la gå ubemærkt forbi! Det er så mye å se på innen dette med soaking og kobblingen til mystism/ det okkulte. Det kan ikke sammenlignes med det å tilbringe tid med Herren i Hans nærhet. Jeg skal lese vad Odd Sverre Hove skriver. Han virker jo våken og det er bra!

  Sees på fredag!

  Maria:
  Jag har också en känsla av att en del av det ”nya” i stor grad handlar om egna upplevelser, alltså fokus på sig själv på ett osunt sätt. Men visst behöver vi tillbringa tid inför tronen. Kritiken handlar ju definitivt inte om det!

  Bless!

  Alla:
  Nu ser jag att mitt domän överförts från USA och att den nya sidan är ute. Den var inte ens färdig!!! Måste jobba nu…

 13. Hej igen:

  Som sagt jag har aldrig upplevd något speciellt under ”soaking”, förutom hos Arken var jag blev ”draget med”…
  Varför jag soakar? Jag tror det kan ligga en styrka i att kunde stilla sig inför Herren, det finns en del Bibel citat var Herren önskar att vi ska stilla oss. För mig kan det vara ett sätt att ödmjuka mig, under normala fall så kommer man ju inför Herren med sina behov, sina tacksägelser etc- men när jag soakar så stiller jag ju mig och besinnar Herren min Gud.

  Jag ställer mig mycket frågande till speciellt delar av Toronto rörelsen och speciellt pensacola väckelsen- var människor börjar bete sig som djur.

  Mina rykningar kan vara som du säger inte ifrån Anden eller ifrån mig själv. Men utifrån va som händer i mitt inre, så är jag helt säker på att det är ifrån Gud. Oftast är det inget ”drastisk”, kanske blir enbart lite svag i knän. Men jag tycker inte man ska undervärdera att Gud även kan beröra oss på ett fysiskt sätt, för mig behöver inte det ena utesluta det andra…Dock de andemakter man kan se i pensacola, Lakeland etc- det är en helt annan sak, här är det ju nästan tal om besättelse i mina ögon- vilket det måste vara när människor totalt förlorar kontrollen över sig själv- det har jag aldrig gjort och hoppas jag aldrig kommer att göra.

  Meditation, kan vara ett sätt för mig att försöka få Anden att öppna mitt hjärta så att han kan komma och rena mig, förnya och upprätta mig. Här är ju för mig fokus jette viktigt, om jag inte klarar av att hålla fokuset på Jesus och honom som korsfäst så avstår jag ifrån meditation. Tror det är viktigt med klare och tydliga gränser här.

  Men vill återigen, har aldrig upplevd något under soaking, däremot har jag fått enklare att få Andens vägledning i vardagen. Jag tycker inte man ska söka Gud för upplevelser, utan för att Gud är Gud.

 14. PS:
  Andy om du tar en titt på Toronto rörelsen ursprung så vill du se starka kopplingar till quaker rörelser, vilket också kan förklara uppkomsten av soaking…vet inte om quaker och soaking har några kopplingar, men båda är ju mycket kompletativa.

 15. Andy
  Jag måste å det bestämdaste hålla med Rudie! Det är väldigt viktigt att inte befästa missbruk av termer genom att slentrianmässigt följa efter i missbruket av dem.

  Kristen medidation är att läsa Guds Ord och begrunda det man läst. Kontemplation är att stilla sig inför Gud, att lyssna efter Guds röst istället för att bombardera honom med våra önskningar. Inget fel i den riktade bönen till Gud, men det är minst lika viktigt att lära sig att lyssna efter den stilla susningen…

  ”Let [God] get a word in edgewise!” 😉

  Att dessa begrepp missbrukas av en del ändrar inte den inneboende betydelsen i dem.

  Vad gäller soaking är det något helt nytt för mig som jag varken hört talas om eller än mindre upplevt. Det låter ganska främmande för mig, mer som någon slags latinamerikansk extatisk transdans…

  Att det skulle vara en frukt av den Helige Ande är möjligt, men all min erfarenhet av Gud, helighet och Guds Ord säger mig att det inte verkar helt troligt… Inte för att inte Gud kan manifestera sig på sätt som vi inte alltid förstår, utan för att det inte brukar ske i form av ”masspsykoser” (som är det ord som jag tycker bäst återger den känsla som jag får av det du beskrev)….

  Allt gott!

 16. Tuve:
  Jag tar till mig din och Rudies konstruktiva kritik. Jag borde inte blandat begreppen som jag gjorde. Bättring lovas! Jag har inget emot det du beskriver om att begrunda Ordet och vara stilla inför Herren, något jag också påpekat. Soaking är stort inom den karismatiska delen av kristenheten. Förhoppningsvis får du en bättre bild i de kommande artiklarna i ämnet.

  Bless!

 17. Andy
  Kort…
  Det är möjligt att man kan kontemplera när man soakar men man måste garanterat inte soaka när man kontemplerar 😉

 18. Man kan snorkla och kontemplera i alla fall! 🙂 Gjorde det massor i somras och det var härligt!!! Att se livet under vattenytan och samtidigt vara tillsammans med Gud var en underbar förening! Jag skojar inte alltså!

 19. Rodny Howard Brown tog med sig ”masspsykosen”, som Tuve kallar den, (hoppas att jag inte sårar någon nu, men jag instämmer med Tuve) från Rhema i Sydafrika till Rhema och Kenneth Hagin i Tulsa.

  Därifrån exporterades ”tekniken” till Toronto och därifrån till Brownsville Pensacola. Många från trosrörelsen vallfärdade till både Toronto och Pensacola.

  Har sett en videosnutt med Rodny Howard Brown tillsammans med Kenneth Copeland och Benny Hinn. Alla tre var ”drunk in the spirit” hittar den inte nu.

  Har nyss uppdaterat min dator och lyckas inte kopiera in länkar. Men om någon vill söka på Youtube och leta rätt på ”Alison Ward testimony” och lägga in den, är jag tacksam.

  Historiken ovan är ur minnet och kan vara bristfällig.

 20. Jag har själv gått runt och tänkt att Gud ska fylla min andliga hunger och ladda mina baterier när jag ber och umgås med honnom, för att jag sedan ska kunna gå ut i världen, men det är tvärt om.
  Jesus säger att ”min mat är att göra min faders vilja” När vi umgås med Gud blir vi ännu hungrigare att göra hanns vilja, de är vår mat.
  Jag har själv upplevt flera gånger en övernaturlig glädje som infinner sig när vi vet att vi har behagat Gud.

  Vi kristna behöver längta mer efter att göra apostlagärningarna istället för att bara ha mysiga stunder i våra kyrkor. Båda delarna är självkart lika viktiga, felet blir när de bara blir fokus på de ena.

  Jag tror i alla fall att vi ska akta oss för att dömma andra som beter sig annorlunda, inte ens Jesus kom för att dömma världen, då ska inte vi göra det heller.
  Vad tror ni själva att hedningarna tänkte om lärjungarna på pingstdagen?

 21. Tack snälla Andy!

  Den videon är ganska sorglig att se. Stackars Alison. Undrar hur har har det idag? Videon är från -95.

 22. LeeOskar:
  Jag håller förvisso med dig. Du sa detta.

  ”Jag tror i alla fall att vi ska akta oss för att dömma andra som beter sig annorlunda, inte ens Jesus kom för att dömma världen, då ska inte vi göra det heller. Vad tror ni själva att hedningarna tänkte om lärjungarna på pingstdagen?”

  Jag vill påstå att vi bör kunna tala emot det som uppenbart är obibliskt, och för att kunna göra det är det viktigt att vi sätter oss in i det vi reagerar emot innan vi öppnar vår mun eller skriver några rader. Det gäller givetvis först och främst mig!

  Jämförelsen med pingstdagen (om vi nu talar om soaking vs pingst…) är en aning felaktig tycker jag, men låt oss inte fördjupa oss i det just nu. Denna korta post var endast en mycket kort inledning. Det kommer mer info om både soaking, meditiationstekniker, kundlini vs ”karismatisk kristendom” a´la Lakeland och Toronto, och jag är övertygad om att vi faktiskt ska tala tydligt mot det som strider mot Guds Ord. Därför är det viktigt att lägga fram detta på ett sätt som inte ensidigt fördömer, men som visar skillnaderna och avståndet till Guds Ord. Bidra med dina erfarenheter och kunskaper!

  Var välsignad!

 23. ‘Den videon är ganska sorglig att se. Stackars Alison. Undrar hur har har det idag? Videon är från -95.

  Vad är det du upplever som sorgligt Maggan?

  Mvh

 24. Da Jesus var på jorden så viste Han oss hvem Gud er. Gud er en. Jesus viste oss hvem Gud Faderen er og Han viste oss hvem Den Hellige Ånd er. Visste jorde Jesus under og tegn. Men når på jorden oppførte Han seg som en Hinduistisk guru? For når man ser de nymotens religiøse møter nå, med soaking, dyrelåter, hyle, risting osv. Hvor stod Jesus og lærte sine disipler dette? Stod Jesus på hjørnene og mediterte som en Indisk Guru og fikk de til å oppføre seg som om de var demonbesatte? Fikk Jesus selv en ukontrolert latter, danset som en Afrikansk demondoktor?

  Og spør man noen fra New age om hva de kjenner, så kjenner de gansle mye de også når de holder på å utøve sin religion. De kjenner også fred og glede inni seg har jeg hørt de fortelle.

  Jeg har også kjent den følelsen på kristne crazy møter. Men jeg hadde allerede da blitt kjent med Jesus og hvem Han er, og Hans Fred er så mye bedre. Men Jesus klarte jeg ikke å få kontakt med slik jeg klarte hjemme, for det var for mye bråk, og den følelsen som jeg kjente på slike møter var en mye mer ytlig kjensle. Jeg lengtet alltid etter Jesus på slike møter.
  Faktum er at jeg ble veldig forundret da jeg i DKK for første gangen kunne ha det samme forhold til Jesus der som hjemme, der fikk jeg ro til å slippe vekk alle ytre inntrykk, men kunne få bare være i Jesu nærvær.

  Hva er så bra med all den ristingen og skrikingen? Er ikke Jesus bra nok i seg selv? JESUS ALENE. Ingenting overgår Han slik som Han er.

 25. Rudie:

  Tror vi har olika definationer på soaking.

  Den soaking jag har varit med om fungerar så här:

  Vad är egentligen soaking?

  Hos alla människor finns ett djupt, medfött behov av att vara nära Gud. Det är därifrån vi kommer och vi är skapade för att leva i en oerhört nära, ja till och med intim gemenskap med Honom. Vår teologi grundar vi på Bibeln, men i vår relation med Gud är det naturligt att vi också vill uppleva Honom. Vi vill känna att Han är nära, vi vill veta i våra hjärtan och inte bara i teorin att Han älskar oss på djupet. Soaking handlar om att vila i Guds närhet, att återvända till vår första kärlek till Honom, att låta Hans kärlek fylla oss och förvandla oss genom den Helige Ande.

  Det engelska ordet ”soaking” betyder helt enkelt ”blötläggning” eller ”genomvåt”. När vi träffas och soakar kan man säga att vi ”blötlägger” oss själva i Guds närhet.

  Hur gör man när man soakar?

  Det handlar om att vila och ta emot från Gud, så för många känns det naturligt att lägga sig ner på golvet eller sätta sig skönt tillrätta i en fåtölj så att också kroppen är avspänd och ”öppen”. Sätt gärna på en CD med lugn lovsång eller instrumental musik och låt Fadern komma och fylla dig med sin frid och närhet. Fäst ditt hjärtas ögon på Honom och be enkla böner som ”Välkommen, Helige Ande”, ”Far, jag öppnar mitt hjärta för Din kärlek”, ”Fyll mig med mer av Dig själv och låt mig känna att Du är nära.” När vi har öppen soaking hemma hos oss brukar vi gå omkring och lägga händerna på dem som är där och be tyst, ofta en god stund om det finns tid, att Gud ska fylla på med sin närhet och kärlek.

  De flesta av oss lever ganska intensiva liv med mycket ”brus” och intryck från olika håll och det kan ta tid för tankarna att stilla sig. Därför är det bra om man kan soaka lite längre perioder i taget. Många upplever att det tar åtminstone 15 minuter innan tankebruset har lagt sig så att hjärtat kan öppna sig för Gud. Vår öppna soaking brukar vara ungefär en timme. Att vara flera som soakar tillsammans gör det också lättare att fokusera på Gud och inte låta tankarna vandra.

  Vad är egentligen soakingens syfte?

  Är det inte själviskt att soaka, kan man undra. Är det inte viktigare att vi faktiskt gör något för Gud? Nja…. Det finns ingen motsättning mellan att göra och att vara, men allt vi säger och gör måste ske utifrån de vi är och utifrån en nära relation med Herren. När vi soakar ärar vi Gud genom att njuta av Hans närvaro. Med hela vår varelse säger vi: ”Gud, jag vill söka Dig först av allt. Jag vill njuta av Din kärlek. Jag vill ge mitt hjärta till Dig. Jag kan inte göra någonting om inte Du finns här med Din närvaro.” Utan Guds närvaro finns ingen kraft. Det är i närvaron, och i vår intima relation med Honom, som kraften finns. Därför är soaking mäktigt. Regelbunden soaking ger också konkreta resultat i vår vardag – glädje, tålamod, helande, visioner, handlingskraft, profetisk skärpa, kraftgärningar, kärlek till medmänniskor – även om det inte primärt är något av detta vi söker när vi soakar. Vi söker Gud själv. Poängen med soaking är inte i första hand att få något speciellt av Gud utan att bara vara i Hans närhet. Och den närheten kommer oundvikligen att förvandla oss och öka vår kärlek till Honom.

  * info ifrån min gamla soaking grupp

 26. Mickael
  Det er sikkert ikke sjelvisk å være med i New Age heller. De også søker Guds nærvær og føler Guds kjærlighet, kraft og fred osv. Hva blir det neste? En sammenslåing med dem kansje? Hvor står det i bibelen at man rykker når man ber til Gud, lager dyrelåter osv? Gjorde Jesus det?

  Kansje man kan slå seg sammen med new age?  Å be til Jesus er å be til Kongenes Konge. Da går jeg inn i mitt lønnekammer og ber alene. Det gjør jeg om jeg er hjemme eller i Kirken. Det er ikke noe show.

  faktisk så har jeg holdt meg ganske lavt med å uttrykke meg om hva alt det show-åndelige er for noe. Men nå er det nok. Soakingen er ikke noe annet enn en videreførsel til verdens åndelighet, til New Age. Har sett på New Age filmer, og de ”gode” følelesene jeg fikk en gang i trosbevegelsen jeg lurte lenge på hva var, fordi de ikke var så dype som de følelsene Jesus ga meg, de er akkurat de samme følelsene som youtube filmene som handler om New Age gjør.

  Det er en snarvei, men en dårlig sådan.

 27. Hej !Jag vart mycket berörda Av Alisions Vitnes börd . Även fast hon hadde ryckningar ,som Tod Bently . Och Honom upplevde jag också hadde en kärleck och frid med Gud han med trots allt , och även denna tjej . Det var ett mycket starck vittnes börd från Guds Hjärta ´tycker jag om hans kärleck till oss .Som jag känner igen från min egen bön och mitt eget liv. När jag upplevt Guds Nöd för männisckor varit extra påtaglig . Men aldrig så jag skackat . Sen i början av Videon .Kom jag att täncka på ,att Ungdomar som får ett oklart, men ett starckt Budskap om Gud och Guds Ord av föräldrar och församling . Där Guds Nåd för Kristi kors och uppståndelse till evigt liv igen är för oklart pga div annat . Frälsningen för Kriti kors skull enbart som gåva igenom Guds Nåd och Kärleck till oss var och en .Med tron, med evigt liv för varje barn och ung männiscka och vuxen och äldre .Är oss given av Gud när helst vi vill det för Gott, med frid med Gud trots allt . Det kan kanske i för skarpa ordalag och för ocklart och villfaret. Kanske skadda barn och unga männisckor i deras utveckling och mentala och psyckiska mognad och hälsa så de får Deprisonner och Neroser och psyckoser etzSomkan lickna detta .För barn och ungdommar är så känliga och påverckbara när de ännu inte mognat och blivit vuxna och mogna trygga männisckor och Kristna . Och kan nog känna svår skuldkänslor , för sin synd ,och ovilja att tro på Gud. Och om att leva som de lärt de borde för Gud. Och för sin ovilja med att Gå ut och vittna för världens förlorade männisckor om Guds frälsning Igenom Jesus för alla Männisckor för Guds nöds skull… Jag har Tvån undomar som jag känner igen denna nöd igenom och nöd för på 21 och 17 år två grabbar där jag annat den problematicken Funnits pga av oss föräldrar och de församlingar vi tillhört och besöckt . Och jag tror att detta är ett problem som ter sig kanske lite annorlunda bland Vuxna med … Med den fördelem bland barn och unga de bruckar kunna prata om sånt här eller med kompisar de litar på. Mens vuxna döljer hur de påverckas av det de inte förstår eller har kontroll över. Pga skam prestige etz .Det finns ju förstås hos de unga med men där märcks på nått sätt . Mens vi vuxna kan spela sken heliga halva livet och ingen mer än vi själva vet hur det är. Så där har vi mycket att lära av de yngre . som visar sinna känslor på något vis . Och bland sinna vänner de gillar och litar på helt anförtror sig åt varandra. Vilcket knappast är väl möjligt att få uplleva i en Västerländsck församling pga skenheligheten blan oss vuxna Kristna . Men säckeri en Asiatisk där man kan bli förföljd mer påtagligt för att man tror på Jesus . Där finns säckert sammhållningen och gemmensckapen och viljan att dela livet helt med varandra om allt, pga liddandet av förföljelse. Som ungdomar fortfarande kan göra i Väst, och föräldrarna med sinna ungdommar, när de är barn upptill 13 dela livet om allt. Sen upphör allt mer Gemmenskapen inom familjen och mellan männisckor verckar det som i väst tyvär . Kvar blir när undomslivet är slut med endast typ parförhållanden och när barnen vuxit upp .Så om folck blir störd psyckist i väst och påverckbara av illusionner och villfarelser . Istället för verckligt liv med männisckor och som Kristna med Gud och andra männisckor och Kristna och sunda Kristna samhang . Det är inte så konstigt då omoral och mammon blivit med sinna illusionner vår bästa vän och menning med livet. Och lag och ordning som ej får ifrågasättas för då har man fobi av nån art och diskriminerar.Och att vi känner oss otrygga och olyckliga därför, eller börjar med taise eller socking ,eller nåt annat som kan vara skumt. I något måste vi ju finna ro .Om det inte kan få bli Gud och Guds Ord och Goda vännerslag i gemmensckap med Gud och församling från Gud . Då blir det ju alternativen särskilt i kultur och samhälle som förespråckar det och förbjuder . Frihet och friden i Gud och sunt äcktensckap och familje liv och gemenskap med släckt vänner och grannar och folck i största allmänhet och Gud och Guds Ord att bli Kristen och göra det Gud vll som en gåvai Guds kärleck av Bara nåd . När det anses skamligt och förespråckas emot och för det andra . Då kan männisckor inte annat än komma fel med sitt liv i någon menning . Och avarter i tron växa fram med . Men utvägen är ändå Jesus . Rom 10 :13 Var och en som åckallar Herren ska bli frälst. Jag tror att Alision och Tod Bently Återspeglar vårt trasiga vilsna västerländscka samhälle blandat med äckta tro på Jesus och nöd för de förlorade och männisckors bästa och frälsning. Och inget annat . Det är så här det är till stora delar bland oss i väst. Åcker vi till Asitiscka Kristna och Asiater i Asien . Eller till andra delar av världen ska vi få se andra mönster. Och Guds sundhet blandat med männisckor osundhet och konsekvenserna av båda sackerna. precis som här i väst men på ett annat vis .Så vi får försöcka hantera det vi har och göra så gott vi kan i Gud med medkänsla . Så kanske vi vinner några med tiden för Jesus och kan göra för en del livet lite drägligare ibland . Och be om Guds Hjälp och vägledning . Och vilja växa och mogna och leva som Gud vill och Läsa Guds Ord . Så det kan bli så väl det kan bli . Och så vi inser att först i himmlen för den troende frälste Kristne som för blir i tron av Guds Nåd i frid med Gud som det står skrivet i Guds Ord Bibeln . Blir det bättre än det någonsin Kunnde bli att leva i Guds Kärleck och medliddande här på Jorden i frid med Gud till Guds ära blott. Frid Ronny… Rudie ber om ursäckt ,och övriga, om jag skojade för mycket i föra veckan på ett av bloggämnena . Var det på Pingst Pastor ska predicka på Livets Ord ,eller självutnämda profeter . Jag ville inte såra eller kräncka nån bara skämta lite . Hoppas jag därför inte sårade eller kränckte någon . Och isåfall förlåt mig .Frid Ronny

 28. Eit lite sidespor – men også ein velkjent TACF sak:

  Ei bibelsk sanning som vi i mange samanhengar burde praktisera meir er handspålegging, gitt at det skjer på ein bibelsk god anstendig måte.

  Men innanfor karismatikken har ein foredla dette til ein samlebandsteknikk kalla “fire tunnells” eller velsigningstunnellar. Det er eit litt bro,bro brille opplegg kor menneske,iallefall dei ein trur har høg salving er tunnellveggar – gjerne med profetar/apostlar i tunnellutgangen.

  Dette kan jo vera ein festleg sak som involverar heile salen, men eg er litt interessert i å vita om nokon veit om det er eit teologisk grunnlag for denne praksisen eller teknikken. Handspålegging med “impartation” av kraft og velsigning er vell ideen bak dette. Men er det slik at ein trur at Gud overfører kraft gjennom menneska (tunellveggane) på ein slik måte at dess fleire som ber, jo lengre tunnellen er, dess betre – at “kraftoverføringa” vert transformert opp gjennom tunnellen.

  Kva visst ein demonbesatt person er ein del av tunnellveggen? Kan ein då plukka opp noko som ikkje er av det gode?

 29. Tack Andy för att Du vill fortsätta belysa ”rötterna bakom” och den villfarelse med ”en annan ande, en annan Jesus och ett annat evangelium” som egentligen ligger bakom denna nya ”innegrej” av ”soaking”!

  Detta är ju så långt från Guds väckelse som man kan komma! Det är ju inget annat än frågan om det avfall som Bibeln säger måste ske för att antikrist ska kunna öppet träda fram!

  Det är inget annat än ockulta manifestationer i spåren efter katolicismen och trosförkunnelsen och dess bejakande, liksom bejakandet av avfallet i spåren av Branham, Hagin, Hinn, Brown, senast Bentley och alla dess efterkommande läror och företeelser, som ”Manifasted Sons of God”, ”Joels arme”, ”latter rain”, ”Kingdom dominion” och fram till ”Torontovälsignelsen”, ”Pensacola – väckelsen”, ”Florida – väckelsen”.

  Såg ett program på kanal 10 från Arken och det verkar ju alltmer barka iväg där i linje med dessa förförelser!

  Här låg nu folk på golvet och skrattade hejdlöst och vred sig i spasmer. Detta är ju inte från Gud, utan ockulta manifestationer från fienden!

  Hur kan det komma sig att ”kristna människor”, är så lätt att dupera, manipulera och vilseföra i ändtiden, så att de är beredda att tillsammans med sina blinda andliga ledare, bejaka ockultism och det avfall från kristen tro, som fienden i ändtiden framställer och detta nu med ett bejakande av antikrists ande som ligger bakom ”soaking”, likaväl som bakom trosförkunnelsen och katolicismen, som berett vägen för ytterligare denna förförelse!?

  HaFo

 30. Jag hoppas kunna visa på ett grundigt sätt vilka rötter soaking har, vad det gör med människor och vad Skriften säger om detta. Skulle skrivit artikeln idag men har haft huvudvärk ikväll. Tråkigt om Arken slänger sig på den här vågen nu, mycket tråkigt!

  ”Hur kan det komma sig att “kristna människor”, är så lätt att dupera, manipulera och vilseföra i ändtiden, så att de är beredda att tillsammans med sina blinda andliga ledare, bejaka ockultism och det avfall från kristen tro, som fienden i ändtiden framställer och detta nu med ett bejakande av antikrists ande som ligger bakom “soaking”, likaväl som bakom trosförkunnelsen och katolicismen, som berett vägen för ytterligare denna förförelse!?” (Citat Harry F.)

  Varför förförs många så lätt? Bra fråga!

 31. Andy, veldig bra at du setter fokus på dette. Soaking er jo bare en videreføring av den ”ånd” som virket gjennom lattervekkelsen, Torontovekkelsen og beslektede fenomener.

  Jeg er overbevist om at dette er forførelse som leder bort fra Skriftens Jesus, ved å bruke sansenes verden.Det er en annen ånd enne det Bibelen kaller Den Hellige Ånd!

  Vi må få fokuset bort fra følelsemessige opplevelser,til Guds Ord og sann gudsfrykt.

  Mvh.
  CatoI.

 32. Rudie:

  Återigen tror vi har olika uppfattningar kring soaking.

  Den soaking jag själv har medverkade i handlar inte om att bli som ett djur, bli demonisk antastat (när anden för total kontroll över dig), ”slain in the spirit” eller nu vilka andra exempel det har kommit fram här.

  Den soaking jag har varit med om har helt kort handlat om att stilla sig inför Gud, och det spelar ingen roll om du gör det i en grupp eller i ditt bönekamare. Varken mer eller mindre.

  Kring Arken, här har jag också varit med om soaking (har även ett ljudklipp var jag själv börjar tala högt i tungor- jag som aldrig talar högt i tungor i en kristen gemenskap (1 Kor 14))- här handlade det inte alls om att stilla sig inför Herren- utan uppleva något starkt andligt- och den ena ”piskade” upp stämningen värre än den andra, till slut kunde åtminstone inte jag skilja mellan va som var av mig själv, va som var andligt och va som var en konsenkvens av den ”mass hypnos” som framkom. Jag vänder mig starkt emot allt sådant.

  Kring Lakeland, pensacola etc- detta är inte soaking i mina ögon, detta handlar inte om att stilla sig inför Herren- utan här handlar allt om andliga manifestationer man oftast inte kan hitta i Bibeln. Här borde man ta en titt på va John Wimber gjorde när det sporade ur i hans församling, va slags ansvar han tog- åtminstone innan man börjar döma ut hela vineyard rörelsen. John Wimber lämnade hela denna rörelsen, och fokuserade på renhet, omvändelse och väckelse- precis som Harry Forsgren efterfrågar. Detta framgår exempel i dokumänteren ”The false anothing” som man kan beställa här: http://www.pawcreekbooks.com/bookstore/shopdisplayproducts.asp?id=87&cat=DVDs

  Så jag tror vi är eniga kring det som är osunt, men bara för att något är osunt så behöver inte det betyda att man inte ska ta vara på det goda- och det är gott att stilla sig inför Herren.

 33. Jag vet inte om Gud tycker det är rätt att jag berättar detta . Men jag gör ett försöck så får vi se vad Gud kan göra med detta och tillföra denna debbat, något jag vittnat på Atlethia om också lite tidigare med. Jag var redan på slutet av 80-talet ,och början av 90-talet med om mycket starcka andliga manifestationer . Som omfattade verckliga under ,som en Blind som fick sin syn , många döva som fick sin Hörsel. Ben som förlängdes pga hälta och armar som sträcktes ut till sina fulla längd ,ibland flera centimeter pga av förskjutningar i Kroppen Hos folck .Om många andra typer av Helande under När vi bad Gud Bota de sjucka i Jesu namn och ekonomiscka under etz .Och under den tiden långt innan jag hört talas om Benie Hin och Rodnie Howard Brown . Var jag med på mötten där jag själv och andra blev som vi kallade verckligen fulla i Anden. Och verckligen föll av Guds kraft ,även fast fejk förekom . Där man hjälpte till at falla själv, eller predikanten butade omkullen.Och när jag säger vad vi kallade full i Anden . Så Mennar jag full i Anden . Totalt berusad alltså . Men absolut inte på ett Gycklande vis om Gud och Männisckor och Livet och Guds Ord . Tvärtom . Men en sack minns jag att jag upplevde mig ren och älsckad och trygg och fulständigt orädd så jag inte frucktade något . Och utan fördömelse och älsckad av Gud mer än nåt annat .Och min nästa som mig själv.Och vid ett tillfälle i Polen bad jag för en kvinna vars ben var 3-4 cm för Kort som Gick med Käpp och påbygd sko på sin vänstar Fot. Och det jag uplevde var en enorm Kärleck till Henne . Mer än någon gång till nu till Någon Männiscka inkluderat mig själv Just då . När jag bad med tre befallningar i Jesus namn att bennet skulle växa ut till sin fulla längd .Vilcket de gjorde lite i taget under dessa tre tillfällen jag befallde bennet växa ut i sin fulla längd i Jesus namn. Och jag trodde i varje fall då och vid licknade erfarenheter en tid att det var bara Gud som åstakom det och inte jag eller djävulen eller nåt annat . Men jag var rätt nyfrälst och hadde problem med omognad och synd . Så jag blev skild och efter som jag inte Kännde Gud och hans Ord såväl. Om Guds rättfärdighet Igenom Jesus given till var männiscka igenom tron av bara nåd . Guds Försonning för , Kristi Kors och uppståndelses skull. Så när prövningarna blev mig övermäcktig ,som relativt nyfrälst då när jag blev skild . Jag hadde då varit frälst 1 5 år och var då 32 år . Så fick jag av de prövningar jag då gick igenom en fruktansvärd fördömmelse .Så jag började tro att Gud lämnat mig för Gott .Och att jag var oåterkallelit förlorad och att endast dommen återstod för mig . Och dennatancke som jag vart övertygad av . Gjorde mig galen och psyskotisck. Därför jag tänckte Gud gav mig sin nåd och frälst mig med stor nåd .Och lät mig tjänna honnom med att tjänna andra männisckor .Och fru och barn .Och de flesta av minna närmaste frälsta i början av 80-talet jag var en av de sista 86 av dem då …Och så syndade jag bort allt så jag trodde till sist att han tog sin nåd tillbacka helt ifrån mig och fördömde mig för evigt i förväg utan återvändo som sagt . Och detgjorde mig som jag nämt helt knäpp och kranck så jag blev en skufga av den jag varit jag och mitt liv Hemskt men sant. Men det är bra igen nu mot hur det varit . Men det jag ville säga trots att jag var med i Livets Ord när jag Gjorde dessa Andliga erfarenheter. Och mycket därför de undervisade om tro på Gud och Guds Möjligheter . Och att inget är omöjligt för Gud och allt förmår den som tror etz.. Att dels så höll dessa under jag varit med Gud om. Min flämtande tro i liv när jag trodde ,jag var evigt avfällig utan återvändo .Om att Gud fanns .Även om jag var fördömd .Men också därför med tyvärr, pga av min okunnighet då om Guds Rättfärdighet för Männisckan Guds son Kommen i Köttet Jesu Kristus . Övertygad pga min synd ,att jag var evigt förlorad . Eftersom jag trodde jag syndat för mycket mer än Gud ville förlåta . Och undren hadde Gjort mig övertygad om att Gud fanns och Gjorde under och frälst av nåd .Men jag förstod inte nåd och rättfärdighet som en gåva igenom Jesus från Gud särskilt väl då bättre nu men behöver förstå och tro det alltmer förstås så länge jag lever som Gud vill för gott.Det fanns mer i mig som en vetskap jag ännu inte förstod såväl .Än atT jag var övertygad, som relativt nyfrälst vad det innebar egentligen . Så när jag kände mig fördömd trodde jag .Jag var det med i flera år och blev svårt psyckis sjuk och medtagen av det . Och förlorade i det närmaste min tro på Gud .I varje fall att jag var frälst eller kunnde bli igen. Och att jag nånsin varit det med till sist . Så därför kunnde jag inte forsätta vittna och tjäna Gud och leva med Gud .Under många ,många år eller ens leva mitt liv någorlunda väl,blev i stort sett Hemlös .Och bodde Hos frälsnings armen bland annat i nästan 5 år. Så att jag inte Kunnde tjänna i tro på Gud minna medmännisckor frimodigt med evangeliet .Som jag Gjort från början ,och jag nämt ,berodde på det. Och med det vill jag säga att undren förmodligen var från Gud .Och att vi inte ska kasta inte ut barnet med badvattnet med. För då står vi väl där med ett kraftlöst evangelium till slut som tolckning av Guds Ord . Som varcken Gud kan stadfästa med frälsningen det största undret sitt Ord eller med andra tecken och under och mirakel Så står vi där utan Hela Nåden till sist från Gud istället . För att vi är för kritiscka och analyserande och misstäncksamma . Och slår ner som en höck på minsta lilla nyans till feltolckning av skriften eller falsk profetia eller villfarelse eller närvaro och mannefestation av demmoner vilcket ju lär förekomma i Jesus närhet av och till . Så vi står där med vår Tolckning av skriften .Och om hur Gud är och vad Gud vill .Och hur livet och församlingen är i stället för Guds. Utan Gud och Guds nåd och sanning om det hela istället. Och det vore inte bra . Så låt oss slippa det och istället vilja leva i Guds Nåd och sanning som Gud vill istället. Och om sacken och frälsningen och livet i sin Helhet i frid med Gud för tid och evighet till Guds ära som Gud vill .Det Kommer däremot att var bra för oss för evigt om vi det vill istället för att inte vilja det för gott till Guds ära i Jesus namn, Amen !!! Tror Jag ps 103…

  Och om det var djävulen eller mitt Hjärta eller både ock som fördömde mig det vet jag inte. Men jag vet at jag trodde jag var evigt fördömd . Och att jag är på väg att tro att Jag är evigt frälst igen för Gott denna Gången är min bön i frid med Gud som Gud vill bara i nåd och sanning om sacken, och ovanämt till Guds ära för Gott som sagt i Jesus namn, amen!!! Frid Ronny

 34. Jag ser att jag råkade skriva på ett ställe i min Kommentar .Jag då hadde varit frälst i 15år och var 32 år . Det ska vara i 5år och var 32 år . Istället . Så jag var som sagt relativt nyfrälst och kom ifrån en strulig backgrund ,med många problem med mig, in mitt nyfräslta liv då .Som vart ännu värre med tiden plus en del nya. Som jag hoppas kan vara över med ett forsatt liv frid med Gud numera för Gott till Guds ära i Jesus namn , Amen …ps 103

 35. Ronnie:

  Du kan inte dela upp din text lite- så den blir enklare att läsa?

  Kring om du ska vara fördömd:
  ”Så er det da ingen fordømmelse for dem som er i Kristus Jesus… Hvem vil anklage Guds utvalgte? Gud er den som rettferdiggjør;
  hvem er den som fordømmer? Kristus er den som er død, ja, hvad mere er, som også er opstanden, som også er ved Guds høire hånd, som også går i forbønn for oss;
  hvem vil skille oss fra Kristi kjærlighet? Trengsel eller angst eller forfølgelse eller hunger eller nakenhet eller fare eller sverd? som skrevet er: For din skyld drepes vi hele dagen; vi er regnet som slaktefår. Men i alt dette vinner vi mere enn seier ved ham som elsket oss. For jeg er viss på at hverken død eller liv, hverken engler eller krefter, hverken det som nu er eller det som komme skal, eller nogen makt, hverken høide eller dybde eller nogen annen skapning skal kunne skille oss fra Guds kjærlighet i Kristus Jesus, vår Herre.”

 36. Ok ska pröva . Har haft det tufft med min mentala hälsa även intellecktuellt och emotinellt. Även med skärpan och diciplinen ,och hälsan fysicken i övrigt med en del är mycket övervicktig med . Psykosen jag fick runt 94 brött ner mig så mycket. Så det har varit svårt för mig att komma igen .Och bedöma vad som är rätt och fel och bäst under många år facktisckt . Som en psykist handickapad ungfär Men det har blivit mycket bättre i varje fall. Hoppas att min tillfriscknade prosses forsätter som Gud vill . Och allt blir frid och fröjd till sist i en Härlig trygg tillfrisknade fräslningsprocess till Guds Ära i Jesus namn , amen !!! Men tack för uppmuntran och löftet ur Bibeln . Jag ska pröva att hålla mig Kort i fortsättningen . Men jag skriver inte om det jag skrev även fast det inte kanske är såväl skrivet . Frid och Gud välsigne dig här kommer mitt favorit ställe i Guds Ord Bibeln ps 23 Och Gud sa till Palus min nåd är dig mer än nog. Och som jag förstår det trots eventuella törntagar eller ej . Så kan vi fullföljaa vår kallelse . Och den är inte garanterad att var en dans på rosor alltid .I varje fall var det inte det för palus . Men Guds Nåd var Honom Mer än nog sa Gud till Honom .När han tre gånger bad Gud att ta bort den Satans ängel .Som skulle slå honom i ansicktet så att han inte blev högmodig pga sinna övermåttan höga uppenbarelser.Så det kall Gud ger oss det rustar han oss för med .Och måste det gå igenom tåredalen rustar han oss för att klara det med . Som sin nåd som är oss merän nog . Det liv och det kall som troende frälst Kristen av nåd bara som Gud vill ge oss i sig med evigt Liv till Guds ära. Det är vad jag tro rent teoretisckt det handlar om att tro på Gud . Och för den som tror på Gud telogin blir upplevd på ricktigt med i frid med Gud för tid och evighet trots allt. Men vilcket är bäst ett liv med Gud som är Kjämpigt ,och sedan blir underbart i Himmlen . Eller ett utan Gud utan kamp.Som slutar utan Gud i Helvetet. Det tror jag Gud mennar när han säger till palus att min nåd är dig mer än nog. Alltså som frälst av Jesus igenom Tron av nåd som Gud vill vi ska leva med honom och tjänna honom . Därför är detunickt kall och liv dethandlarom med som inte går attkopiera . Även om vi har samma Herre Jesus och frälsare och är med i samma Kyrcka tjänst etz .Och även trots att vi är en Kropp med ett Huvud till För Gud .Och För Gud för varandra och för Gud för livet och nästan i sin Helhet. Så är vi och vår liv och kall unickt och lickvärdigt i Guds Nåds mångfald . Sån tror jag det är . Tyvärr Michael blev detta lite långt med . Du får stå ut med mig det är en del av den nåd Gud vill ge dig. Frid Ronny

 37. Hej Ronny,

  Det viste jag inte.

  Om du vill kan jag dela upp åt dig. Så här kanske:

  Ok ska pröva . Har haft det tufft med min mentala hälsa även intellecktuellt och emotinellt. Även med skärpan och diciplinen ,och hälsan fysicken i övrigt med en del är mycket övervicktig med . Psykosen jag fick runt 94 brött ner mig så mycket. Så det har varit svårt för mig att komma igen .Och bedöma vad som är rätt och fel och bäst under många år facktisckt . Som en psykist handickapad ungfär Men det har blivit mycket bättre i varje fall. Hoppas att min tillfriscknade prosses forsätter som Gud vill . Och allt blir frid och fröjd till sist i en Härlig trygg tillfrisknade fräslningsprocess till Guds Ära i Jesus namn , amen !!! Men tack för uppmuntran och löftet ur Bibeln .

  Jag ska pröva att hålla mig Kort i fortsättningen . Men jag skriver inte om det jag skrev även fast det inte kanske är såväl skrivet . Frid och Gud välsigne dig här kommer mitt favorit ställe i Guds Ord Bibeln ps 23 Och Gud sa till Palus min nåd är dig mer än nog. Och som jag förstår det trots eventuella törntagar eller ej .
  Så kan vi fullföljaa vår kallelse . Och den är inte garanterad att var en dans på rosor alltid .I varje fall var det inte det för palus .

  Men Guds Nåd var Honom Mer än nog sa Gud till Honom .När han tre gånger bad Gud att ta bort den Satans ängel .Som skulle slå honom i ansicktet så att han inte blev högmodig pga sinna övermåttan höga uppenbarelser.Så det kall Gud ger oss det rustar han oss för med .Och måste det gå igenom tåredalen rustar han oss för att klara det med . Som sin nåd som är oss merän nog .
  Det liv och det kall som troende frälst Kristen av nåd bara som Gud vill ge oss i sig med evigt Liv till Guds ära. Det är vad jag tro rent teoretisckt det handlar om att tro på Gud . Och för den som tror på Gud telogin blir upplevd på ricktigt med i frid med Gud för tid och evighet trots allt.

  Men vilcket är bäst ett liv med Gud som är Kjämpigt ,och sedan blir underbart i Himmlen . Eller ett utan Gud utan kamp.Som slutar utan Gud i Helvetet. Det tror jag Gud mennar när han säger till palus att min nåd är dig mer än nog. Alltså som frälst av Jesus igenom Tron av nåd som Gud vill vi ska leva med honom och tjänna honom . Därför är detunickt kall och liv dethandlarom med som inte går attkopiera .
  Även om vi har samma Herre Jesus och frälsare och är med i samma Kyrcka tjänst etz .Och även trots att vi är en Kropp med ett Huvud till För Gud .Och För Gud för varandra och för Gud för livet och nästan i sin Helhet. Så är vi och vår liv och kall unickt och lickvärdigt i Guds Nåds mångfald . Sån tror jag det är . Tyvärr Michael blev detta lite långt med . Du får stå ut med mig det är en del av den nåd Gud vill ge dig. Frid Ronny”

 38. Ronny:

  Va frimodig du är som delar detta med dig, och jag kan inget annat säga än ”Amen!”. Du är inne på något väldigt viktigt- kristendomen är ingen form av lycko religion, utan den handlar precis som du säger att vi går ifrån död ifrån detta livet till det sanna livet.

  Du behöver verkligen inte skämmas för att du har haft eller har psykiska svårigheter. Jag själv har alltid varit psykisk stark, men sen jag blev frälst för tre år sedan har jag haft mycket svårigheter med min psykiska hälsa, genom utbrändhet, kronisk ångest och sådana saker. Kan med handen på hjärtat säga att mitt liv har aldrig varit så svårt som det har blivit efter att jag blev frälst. Och då är det viktigt att komma ihåg såsom du skriver:
  ”Men vilcket är bäst ett liv med Gud som är Kjämpigt ,och sedan blir underbart i Himmlen . Eller ett utan Gud utan kamp.Som slutar utan Gud i Helvetet. Det tror jag Gud mennar när han säger till palus att min nåd är dig mer än nog. Alltså som frälst av Jesus igenom Tron av nåd som Gud vill vi ska leva med honom och tjänna honom .”

  Du för jette gärna skriva långt, jag tycker om att läsa det du skriver Ronny, men som sagt blir lite svårt att läsa när det inte är stycken. Så försätt att skriv! 🙂

  Gud välsigne och bevara dig

 39. Hej och tack Michael Helders . Skrev ett jättelång väldigt bra svar först ,alldeles nu som jag råckade trycka bort Tyvärr . Men det var typ du förstod min intention, om att Guds nåd varar evinnerligenps 131:1.Och tack för tippset och uppmuntran . Och förbli i tron var villig till förnyelse och varit inte låst i någon teologi . Bara fri i Guds Ord i Guds Goda vilja igenom Guds Nåd och sanning. Som du behöver Guds nåd idag och var stund var dag. Och förackta icke profetiskt tal men pröva allt och behåll vad Gott är . Guds frid och Välsignelse som Gud vill enlig sitt Ord för gott . Ronny och tack som sagt.

 40. Skulle vilja uppmana varje pastor och varje kristen i vårt land, att åter igen studera dessa länkar:

  med alla de ”sidolänkar” som man därutifrån kan ta del av och så ställa sig frågan:

  Är här, vad vi ser i spåren från trosförkunnelsen, Torontovälsignelsen, Pensacola – väckelsen, Florida – väckelsen, Wholy Trimpton, Hagins, Hinns, Browns, Wimbers, Clarks, Arnotts, Bentleys, i spåren från Branham:

  The latter rain, manifasted Son of God, Joels arme, Kingdom dominion, Kingdom now, och senaste ”inneflugan” ”soaking prayer”, verkligen från Gud?

  Varför är det inga andliga ledare överhuvudtaget, som reagerar och varnar för dessa galenskaper. Detta är ju så uppenbart vilset med ockulta manifestationer och helt sjukt, att påstå att detta skulle vara från Gud och väckelse från Gud.

  Det handlar om ”väckelse från avgrunden”, som ska förbereda människor sinnen och hjärtan till att hälsa en annan/en i stället för Kristus/en falsk Messias välkommen.

  Och därtill verkar de andliga ledarna idag bara ge sitt bifall!! Eller i vart fall inte uttala sig och varna för denna förförelse! Helt ofattbart!

  Men hur skulle avfallet kunna ske, som ska möjliggöra antikrists inträde på arenan, som Bibeln säger kunna ske, om inte de andliga ledarna blir blinda och leder fåren vilse!?

  Dock må vart ”får” och var andlig ledare, för sin egen personliga räddnings skull, inte falla för det narrspel av förförelse, som idag sker på den andliga arenan, utan aldrig släppa taget utifrån Guds Ord, kring vem Jesus ÄR:

  Gud själv kommen i kroppslig gestalt, ”Guds fullhet lekamligen” och betydelsen av offret av Kristi persons (Gud och människa förenade) kropp och blod PÅ KORSET. Med allt vad det innebär, utifrån en helhet av allt Guds Ord!!

  HaFo

 41. Hej ! Harry forsgren bra inlägg . Men nåt som jag skulle vilja att varje mogen Kristen. Och tillsatt av Gud Pastor leddare i församlingen och församling och samhang från Gud i stort tänkt på . Är ,var var ni, när vi behövde er , när vi vilsefördes och skaddes av dessa djävulens krafter och de som bedrog med dem ibland vi själva och kanske ni med i vissa fall??? Sluta bara klaga på oss och de som vilselett och på dessa företelser . Och gör nåt med Guds Hjälp för att rädda oss istället. Och vår värld och Israel och vårt Land Sverige och församlingen och sluta lecka reformatörer , och Luther och Palus . Och föreseten var inte Luthers syn på tron och Livet och Guds Ord så sund Heller alltid . Som förföljde judarna och troende döpta. Så sluta favorisera sådanna ideal som ni inte ens förståt .Hur de var och hur sund deras Gärning förkunnelse och tjänst var. Som drömande romanticker och dårar och idealister och fanaticker. Som favorisera era favoriter och deras ideal eller era egna och telogi och liv och kyrka och tjänst som ni inte ens förtår eller känner till fullo en gång och deras tid . För egen önsckan om storhet som de , eller vad det är för fåfänga , eller ockunnighet det kan vara , eller var för nåt det kan bero på . Om det inte är sunt och Gott igenom Guds Nåd då förstås i frid med Gud om det hela .

  Palus brev är förstås från den Helige Ande och Guds Ord och Hela Bibeln . Men det var Sannerligen inte alla Kyrckofädernas och de moderna telogernas skrifter och bud och verck och inte i vår moderna tid heller . Och även inte heller i övrigt bland oss männisckor och Kristna och alla samhang och Kristna Kyrkors. Och kommer inte var nu eller senare Heller under framtiden .Och inte hos de på bibelns tids Männisckor , eller de som förmeddlande Herrens Budskap och verck och de skrifter som blev Bibeln .

  Men Just de skrifterna valde Gud ut som var hans Ord till rättesnöre för männisckorna att rätta sig efter om Guds vilja och för oss troende då och Nu och för alltid . Och inget annat . För Gud och hans Ord och vilja .Enligt sitt ord är och var och kommer alltid att vara den samme och det samma. Som det står skrivet i Guds ord .Och det gäller ju förstås oss alla.Så låt oss bidra med vårt lilla strå till stacken . Så gott vi kan igenom Guds nåd.Och det vi ej grejar eller förmår eller vill.Tro att ändå Gud kan ge sin nåd och sanning och Goda vilja som han vill alltid ändå .Som han finner det bäst vara att göra .Även ge oss Tucktan och fostran I Ordet .Så att vi vill ta emot hans tucktan ånger och omvändelse , vad det än gäller Och älscka tucktan för det räddar vår liv . Först främst för hans skull och sedan vår nästas och deras liv skull. Och sitt men inte minst för vår och vårt liv skull och allra sist för livet i övrigt skull för Guds skull bara till Guds ära .

  Så Gud kan visa och lär och leda oss att förstå så mycket som vi vill att vi kan med Guds Hjälp och borde Göra så med.Och vilja leva som han vill och göra istället för att inte vilja det. Trots allt igenom Guds nåd Och vara tacksam till Gud och över den hans sänder till Hjälp .Och inte ovilliga och otacksama över Guds Nåd och ovilliga till att ta emot den så man förkastat och skaddar Guds Nåd. Med att få tro på Gud och få nåd att bli frälst och Lydda Gud och leva som Gud vill.Angående det som varit och är och Kommer i frid med Gud för Gott oavsett omständigheter.

  Och att Gud alltid gör det han anser var bäst i enlighet med sitt Ord . Och om vi var och en vill ödmjucka oss under Gud med vårt liv och göra som Gud vill så vi förtår angående vad och Hur .Och även hur vi med Guds Hjälp kan stå emot djävulen. Så vi kan välja att göra som Gud vill, och endast han kan Hjälpa oss med det .Så Kommer Djävulen fly bort ifrån oss …

  Och därför vid mackthåller jag att skratt i Anden och falla i Anden även om allt sånt inte är från Gud, kan också var från Gud vad jag erfarit . Och att Gud kan visa oss som vi behöver det om vad som är av den arten .Och angående allt annat vad som kan vara från Gud och vad som inte är det och vad som är bäst att göra i vilcket fall som Helst. Och om att skratt i Anden och falla i Anden och div Andliga manifestationner kan Komma från Gud vilcket jag tror. Men jag kan ha fel om det ,eller äcktheten om vad som är från Gud och ej är det … Men då får Gud och hans sända Tjännare från Gud visa mig det och Med Guds Ord hans Nåd och sanning om det. Såväl som om allt i frid med Gud för gott .Och avslöja synden och villfarelsen och djävulen och eländet och befria mig ifrån. För en fortsättning i frihet med frid med Gud .För framgång Gud för Guds Ord och Guds rikes skull. Istället för djävulen och köttet och världen och dess eländet helt som Gud vill för gott. Och vad djävulen kan göra som licknar det Gud gör .Och varför Gud tillåter det .Och sånt som är helt djävulens eget med . Och skälen och konsekvenserna av det och förfalskningar som han och männisckor och kristna påstår är från Gud och även jag gjort som inte var från Gud då och Guds Nåd och sanning om det i frid med Gud till Guds Ära för Guds skull bara som Gud vill för Guds skull bara .

  Och även om det som är bara synd och löng och villfarelse och villfarelse verck och missttag och missförtsånd av oss människor med . som är våra egna eller andras påhit med . och min nästa och församlingen…

  Och lära mig och min nästa om och förnya vårt sinne angående detta med och om alt som Gud vill. Och att vilja tro på Gud och skilja på Gott och ont . Om det som det inte är med som Gud vill och även om det som det är som han vill med också . Med tro och tålamod för igenom tro och tålamod får man vad ulovat är. Så vi kan om vi vill tro Gud om och hans Goda vilja om det och vill leva i för Gott som Gud vill…

  Och jag tror också att särskilt påtagliga mannifestationner kan förekomma vid en befrielse från Demonner av en männiscka och en Kristen . Och defenitivt alla sorts Tecken och Under och mirackel som Jesus Och den första församlingen var med Gud om som det står skrivet i Guds Ord .Även nu och till tidens slut i Andens frukter och gåvor över allt .Och ännu större , för det sa Jesus att de som trodde på honom skulle göra, ändå större gärningar än han Gjorde. Och detkan ske som Gud vill och när Gud vill och lett av Gud ,som Gud vill det. Och befrielse under .Och även avslöjanden av det andliga mörckret och synd och nöd och prövningar männisckor befinner sig .

  Och hur Gud kan och vill befria vår nästa och oss själva ifrån det med och till det bättre med Gud . Och när vi mistar oss om vad som är från Gud och vad som inte är från Gud med . Och mig skrämmer bara en sack och det är att behöva stå ensam inför detta utan Gud och Guds Nåd och sanning .Och i dommen och bli dömd till Helvetet för att man inte ville ta emot Guds nåd. Och bli och förbli en troende frälst Kristen med evigt liv med Gud som Gud vill i frid med Gud trota allt ,och allt sånt här .Och ömjucka sig under Gud och tro Gud och stå emot djävulen igenom Gud.Så skulle han fly ifrån oss som Gud ville .Det och inget annat orar mig . Om vi människor och kristna och våra församlingar och Herrens Tjännare ej vill det . Men den oron licksom alla minna beckymer slänger jag på Gud så man får frid med Gud som Gud vill istället . Istället för att ora mig och beckymra mig för och försöcka rå på i egen kraft eller försöcka i egen kraft leva som Gud vill eller kunna räckna ut hur vilcket är omöjligt utan Gud . Men allt förmår jag igenom honom som ger mig kraft som Gud vill …Eller att villigt leva som inte Gud vill i egen kraft och sån syndig tancke och vilja och handlig med sinna konsekvenser med .Sånt väljer jag att avstå och vet Hur och vill och tror Gud och Guds Ord och kan lära mig led av Gud jag som villcken männisckaa som helst med alldeles särskild nåd fråd Gud med frid Med Gud för gott och leva som Gud vill och Göra det Gud vill istället .Om man vill . Så man kan få leva oavsett hur andra Gör som Gud vill i trons villa färdig med sinna verck . Som Gud vill i den stund som är och kommer så länge man lever och den som vill det för gott med Gud med .

  Trots allt under vår tid på Jorden och sen i Himmlen för evigt i Guds Härlighet. Med en försmack av himmlen som Gud vill redan på Jorden .Det är mitt råd som Gud önsckar blott inte min vilja ide alltså utan hans alltså för gott igenom sin trofasta nåd och sanning . Med frid med Gud , om Gud och livet och Guds Ord om allt till Guds ära för Guds skull för gott i frid med Gud i Jesus namn , amen!!!.Vad det än Gäller och vem det än Gäller i Kristi Underornnade , och att bli, och förbli ödmjuckt tacksamma till Gud för evigt . Över att andra och vi får bli och förbli en troende frälst Kristen med evigt liv i Gud för gott som Gud vill av bara Guds nåd i Guds Kärleck och trofasthet som aldrig förgår Och att det går bra för Gud och andra och livet och en själv och ens eget liv i Gud . Och om detinte gör det hjälpa och trösta med medlidande vidare tills det klar sig själva som Gud vill igen om de vill. Och man själv vill Gud vill Ju det förstås alltid . Vi kanske bhöver ha medllidande med Gud över den nöd han upplever över vår värld och Israel och vårt Land och församlingen . Och angående våra närmaste och oss själva med och livet och miljön och allt som han på ett lite Kick skulle kunna låta var Helt väl som han ville där man ville det och över allt och för gott eller när det är möjligt .

  För Guds kärleck skull till vår nästa och oss själva för Kristi kors pga vår nästa synd och vår egen synd och nöd . Och att det är i den nåden till Gud som vår första Kärleck. Och till vår nästa som till oss själva och livet och Guds ord i Guds Nåd och sanning . Vi kan una vår nästa och oss själva och Gud främst . Att få leva med Gud och vår nästa i övrigt och oss själva och livet och Guds ord efter Guds Ord som Gud vill i frid med Gud . Och varan och oss själva och livet i Guds Härliga nåd och sanning som Gud vill .Om allt och alla och oss själva Angående Hela Guds vilja om allt och alla enligt Guds Ord. När vår nästa och vi vill det . Ja om och när vi vill alltid så länge vi lever kan vi få nåd av Gud som Gud vill det med frid med Gud . Och med önsckan om att vi för eller senare vill det under den tid vi lever på Jorden och blir redo för Himmlen och får leva där med Gud för evigt i hans eviga Härlighet tillsammans med Gud .

  Som Gud skulle vilja ge oss sin nåd med början på Jorden som vi behöver hans nåd nu och var stund och var dag så länge vi lever i en värld med männisckor och kristna som förgås i förgängelsen var stund var dag . Som vi också kan dela livet med i Gud .Med Guds Nåd och Evangeliet . Guds Goda nyheter om Guds frälsningen i genom Jesus kristus hoppet som är och som finns och är på ricktigt och aldrig för går trots allt. Med Guds Nåd igenom Jesus Herren från Gud vår skapare och Fader i Himmlen endast för Jesus Herrens liddande och död på Korset. Och uppståndelse skull till evigt liv på tredje dagen för ca 2000 år sedan i Israel efter sin död på sitt Kors på Golgata Höjd . Strax utan för Jerusalem . Ber jag och vädjar jag om att vi för eller senare väljer Guds nåd som Gud vill var dag var stund med trots allt .Igenom Guds nåd och sanning med frid med Gud.Och för evigt i Guds Kärleck som aldrig för Går för Jesus Herrens skull i Jesus namn. amen !!!

  Guds frid Ronny. Jesus lever Jesus älsckar oss Jesus är Herre!!!klgv 3 Det är inte ute med oss Guds barmhärtighet är ny var morgon , det är inte slut med hans nåd … För någon av oss om vi vill tro honom om hans nåd som det blir bäst alltid.Ske inte vår vilja utan Guds alltså. Frid Ronny

Kommentarer inaktiverade.